Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lantbrukarlyftet

 

Undrar hur det kändes
när sista selen spändes

ett ärevarv med oxarna
drängarna som fixarna

efter armodets slitande
bromsars onda bitande

när den första traktorn
varta viktigaste faktorn

bonn's slitsamma knog
med fä gå med sin plog

till slut längtat var över
jordbruks nya manöver

effektiviserade odlingar
via dessa landvinningar





Bunden vers (Rim) av Bodingen VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-11-18 07:58



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Traktorns intågande i lantbruket var nog en riktig revolution och sparade nog både arbete och rygg.
2018-11-18

  Fulbergarn
Lätt är nog ordet.

Man brukar se ibland på gamla filmer hur man gjorde i ännu äldre tider

huga vilket slit

Rakkadåren gjorde nog många bönder glada
2018-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP