Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De borde ha en spark i baken

Hemlösheten blir bara värre
precis som övriga samhällsutveckling
pensionärer hamnar nu oftare
på gatan och lämnas skyddslösa
politikerna bryr sig inte om dem
de är fullt upptagna med annat
saker som retar och gör folk arga
orättvisorna har ökat rejält
det hörs märks och syns
de styrande som öppnat upp
för detta, borde ha en spark i baken
de sparkar ju på de svaga sjuka gamla
de sparkar på alla som sliter och gör rätt
de sparkar på ärliga sanna laglydiga
de sparkar i stort sätt på alla som betalar
de som håller landet flytande, än så länge..
man undrar bara när det kommer att sjunka
utgifterna är så skyhöga och då höjer man skatten
vi har en av världens högsta och ändå
så försämras välfärden och den skulle ju
krossas sa han som också sa att vi skulle
öppna våra hjärtan och jag lägger till
öppna edra plånböcker och nu hörs
öppna edra hem också, men inte för de
som arbetat byggt och kämpat och
betalat in stora summor, de är inte viktiga
även den yngre generationen får smaka på
stora orättvisor och även andra åldrar
detta är något så fruktansvärt hemskt
något har gått snett och detta kommer inte
att fungera i längden och det tar på krafterna
vem vet när landet sjunker till havsbotten
den som fattar höjden djupet bredden
av det som sker är vaken och varnar
för att det kommer att bli ännu värre
det är absolut inte någon ljus framtid
som vi går till mötes och det är sanningen
men lögnen som pågår säger tvärtom






mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-11-18 10:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP