Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dumburken och ölen verkade viktigare än sanningen

Hörde du sa kvinnan till sin man
ekot av skjutningar gjorde att hon
hoppade upp av rädsla ur sin fotölj
han brydde sig inte utan fortsatte titta
på den stora dumburken som ljöd på
kvinnan kände en röklukt och tittade
ut igenom ett fönster och såg att några
bilar brann nere på parkeringens gård
ring 112 ropade hon till mannen, men
han visade inte så mycket av intresse
hon slog numret och väntade och väntade
efter en stund fick hon kontakt och talade
om vad hon hört och vad hon såg ute
mannen visade fortfarande inte några
känslor till oro, han drack sin öl djupt
försjunken i sin värld och visade mer
intresse för programmet än sin frus
rädsla över vad som pågick och det är
precis så här det är idag, många vill inte
se höra verklighetens alla stora problem
de är som strutsen med huvudet i sand
kanske är de rädda, kanske orkar de inte
bry sig för det är för obekvämt att se
sanningen och den svider rejält för de
som vill blunda hålla för öronen och som
trott på all lögn som serverats i åratal
men sanningen arbetar för fullt för att
avslöja vad som finns bakom lögnens fasad
det är synd om människan sa August Strindberg
jag håller med honom, politikerna har ju
lurat dem att gå på vägar som de trodde var bra
de har verkligen vilselett dem till ödemark
ingen kraftfull blomstring och glädje
snart bara skärvor av krossat glas
politikerna älskar att kasta sten i glashus
vandra naken som kungen utan kläder
titta sa den lilla pojken, han är naken
nej då sa folket, se vad fina han bär
de är så avslöjade på sin lögnarscen
strålkastarljuset lyser rätt igenom
och man kan se deras sotiga hjärtan
man ska inte ljuga säger man till barnen
och det fick jag lära mig i söndagsskolan
i tio guds budord står det att man inte
ska ljuga, och man kan höra mycket klart
att de absolut inte gillar de orden






mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-11-18 11:06



Bookmark and Share


  Thomas Widemark
Ja, det är många som stopar huvudet ner i sanden idag. Bra skrivet!
2018-11-21
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP