Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Behovet av kunskap om de minsta tingen?"


Bland Klöversug och Sälgpollen


Bidraget från sommarens skörd
Åts upp av folk från trakten

Och några enstaka fritids
stugeägare i förskingringen

Som sporadiskt kom
och hälsade på

För att få köpa glasburkar
Med det gulvita guldet


Nästa år skulle han försöka
att inte vara så snarstucken

Och inte bära fullskalig plast
Dräkt utan barärmad skjorta
Med huvudslöja och de idoga

Arbetarna kunde få krypa
Lugnt på hans bara skinn

En del förstod han,och att
Han aldrig skulle begripa

Allt om deras invecklade liv.

Trots att de en så liten
Hjärna bar!

I förhållande till honom själv

Ödmjukt hade han insett
Att storlek och storhet

Var satt i en annan klass

Än det mänskliga sinnet
att
någonsin rättvist
kunna bedöma. ..

Där ute där Drottningar
Sov i sina kupor med
trogna undersåtar

Och drömde om kommande
Blomsterståt med läckra
Pollen och nektarbesök





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-11-18 11:43



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Kunskapsspäckad ödmjuk honungsmelodi i egen stil, det diggar jag. :)
2018-11-19

  Stefan Albrektsson
Sött!! Idogt bidrar (!) dessa små med så mycket gott! De två sista stroferna är härligt hoppfulla i sin vårdröm!
2018-11-19

  Fulbergarn
Honung
direkt från odlaren
MUMS

Man måste vara rädd om de små. En bekant fick getingar i anslutning till vedboden, men han satte fast dörren med en pinne och lät dem hållas hela sommaren.

2018-11-18

  Kungskobran VIP
Fint skrivet om vår älskade honung
2018-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP