Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

2009 på Sthlms-Central

Jag satt i en bar och drack kaffe,
läste i dagens tidning, väntade
på att mitt tåg skulle gå...

Då såg jag i ögonvrån att ett
afrikanskt par kom och satte sig
vid ett bord lite längre bort ifrån mig...

Jag tittade upp och bort mot dem, så snyggt
klädda de var och kläderna var så flott
skräddade att man kunde tro att
de var gjutna på dem...

Och dessutom var de själva så vackra
så det gick inte att ta blicken ifrån dem.
Jag måste bara titta dit då och då...
Men jag kunde ju inte gapstirra heller...
Utan jag låtsades titta rakt fram
men jag hade solklart paret i
ögonvrån hela tiden ändå...

Nå´n gång tyckte jag att DE TITTADE
ÅT MITT HÅLL, så jag försökte att
ännu mer få dem att tro att läsandet
var mitt huvudintresse...

Men så reste de sig upp, gick förbi mig
och försvann ut... Oh, tänkte jag och
tittade långt, långt efter dem...

Jag fortsatte läsandet, då ser jag till min
förvåning en mörk hand på mitt bord...
Den mannen jag beundrat innan är
tillbaka hos mig... Jag bara gapar av
förvåning... Vågar inte andas... What...

Då lyfter han upp min axelremsväska, lägger
den på bordet framför mig och säger:
- Detta var den vackraste väska jag
någonsin sett. Så fin så perfekt gjord!
Enkel! Men i all sin enkelhet totalt urflott!
Sådana ser man inte ofta... Vi skulle sagt det
till dig när vi gick förbi... Men kom på det
först när vi kom ut...

Jag som tappat hakan, sa bara:
-Oh jaaa, tack... Och han försvann
sen lika fort ut som när han dök upp...




Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-11-18 17:00



Bookmark and Share


  Feliaxel VIP
Oförglömliga möten blir fina minnen
2018-11-19

  Lars Hedlin
Tack för en bra historia ur livet!
2018-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt