Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag bestämmer själv över vad som är önskvärt och inte i mitt liv och det låter jag ingen annan göra åt mig ... någonsin! - Idag, imorgon liksom när detta flöde blev till i oktober 2012


När preferenser blir ...

... till mer än 
just kriterier för
vad vi önskar få
och eller
vad vi förväntar oss
att få ut av någonting
eller någon i vår tillvaro ...

Så som när en man
passerar en viss ålder
så förväntar sig 
många kvinnor 
att han ska vara tillgänglig
om han passar in i deras
preferensramar och är singel

Vad mannen i fråga 
själv har för preferenser
och om han ens är intresserad
överhuvudtaget ...

... är något som
synes vara av mindre intresse
i sammanhanget ...

Men som en ren upplysning
kan jag informera om
att jag som man
är tillgänglig enbart för den
som stämmer överens med
mina preferernsramar
och som intresserar mig!

Är inte tillgänglig 
för någon 
vem det än månne vara
enbart utifrån det faktum
att jag råkar passa in
i dennes preferensramverk
och för att den  ''borde''
stämma överens med 
de preferenser jag förväntas ha ...

Kanske känns detta flöde
lite onödigt i sig
Men det är det inte för mig

och det borde heller inte vara det
för de allra flesta andra
som läser det
när de här förbi
på vägen genom poeter.se
i natten vandrar ...

När du känner 
dig tvivlande på dig själv
och på huruvida 
du har det som  krävs
och förväntas att du ska ha
för att ''duga'' åt någon annan

- Tänk gärna igenom det ...

... Men!

- Vänd på tankegången 
lite mer än blott då och då ...

... Ställ dig frågan 
om huruvida denna någon annan
har det som du önskar, vill ha
och som ''duger'' åt dig 
enligt Dina preferenser?

Du har rätt 
att välja vad du vill ha i ditt liv!

Du är inte skyldig att tacksamt
acceptera och ta emot någon
med öppna armar och utan förbehåll
bara för att du råkar passa in i dennes liv ...

Många tycker att det jag skriftat här
är självklarheter ...
Något man inte ens behöver tala om

Men frågan jag då ställer mig är

- Varför tror du att så många 
uttrycker så mycket sorg, ledsenhet och olycka
kring sina kärleksliv eller brist på desamma 
här och annorstädes ... 

... om det verkligen är så självklart
att vi inte behöver tala om det ?

Jag vet vad jag vill!

Vet du vad du vill?

 

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-11-19 00:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP