Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hacke

Fågel svartvit
med röd ambition
känd för sitt slit
intressant person

du Hacke
Hackspett
rak i rygg och nacke

du stackare
hackare
utan internet

arbetar trygg
i anletets svett
med starka ben
högt upp på stammen

ser dig gunga
skygg bakom gren
med lilla tuppkammen

vet hur du ska
få materialet
att sjunga

ser dig från marken
hur du bearbetar barken
skalet
in till det väsentliga

hör till de ordentliga
sparsam i talet
men stolt i din näbb

noga i valet
av din egen webb
slipper bli besviken
på den tappade spiken

allt i ett
har du i skallen
på ditt eget sätt
även musiken
trallen

du har din egen ton
en unik person




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 334 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-11-19 12:42



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Vacker välljudande hyllning hyllning till det individuella i arten. Väl valt exempel, har stor kärlek till hackspetten. Sörjde en hackspett som flög mot fönstret och dog, jag gav den en fin begravning på söderslänten där nu växer vindruvor.
Tänker på en strof av norske poeten Tor Ulven: Individen är varm arten är kall.
2018-11-23

  AiA Maria den fria
Enkelt o självklart- ”väljer o väljer inte” Hacke liv- i naturligt flöde.
Hacke ”vet o vet inte” - att hen är fri o unik o inget om dess motsats

Hacke ÄR i nu

Fin o viktig pusselbit i livet om vi vill o väljer just så

Tack!
2018-11-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Med humor och allvar diktar du en hyllning till denna fantastiska fågel. Den sitter utanför köksfönstret och hackar ibland. Så färggrann och lite skygg.
2018-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren