Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

elfte måndagen efter den första

tavelramen är längre inte kvadratisk
och vyn den bjöd på inte lika vacker
solnedgången ser ut som smog i ett vattenglas
och havets skum grådaskigt och färglöst

klockan på väggen halverar sin gång och
fördubblar tiden på varje udda andetag
regnet som minner om tristessens vardag
slår tvivelaktigt mot fönstret

inte ens suckarna orkar igenom slagfältets mentala
förnedring och samvetets ständiga knackande i hjärnbarken

parodin når sin peak när skrattet förvandlas till
dovt harklande och minnet om det ljuva självdör
i sin egen ångest

slutet borde nog vara nära
och ändå har veckan bara börjat




Prosa av Max Poisé
Läst 228 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-11-19 15:21



Bookmark and Share


  DominiQueen
Melankol i all dess litterära prakt.
Sista raderna fulländat formulerad ironi.


2018-11-21

  ResenärGenomLivet VIP
Förhoppningsvis bär det uppför sen...
2018-11-21

  Öknens Ros VIP
de två sista raderna sammanfattar stämningen i texten på ett talande sätt.
2018-11-19

  Anya VIP
Text med dov ton. De levande bilderna förhöjer. Jaa det blir många slut...innan det exakta...tänker jag.
2018-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé