Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


eget foto


En tisdag i november

som vanligt vaknar jag tidigt

klockan är bara fyra

vänder på mig

försöker somna om

det går inte

värken i mina leder är värre än vanligt

klockan blir sex

jag går upp

försöker komma på fötter

det går inte bra

som vanligt har jag en krycka bredvid sängen

jsg tar mig ut i köket

känner att jag behöver en kopp kaffe

när jag lyfter kaffekannan

känner jag hur mina fingrar är svullna

ser på fötterna

dom är också svullna

aha tänker jag 

nu ska ett skov av min reumatism

förstöra dagen

jag ringer en vän när klockan

är nästa nio

det blir ingen läsecirkel för mig i dag

berättar jag

mår inte så bra

det är skönt att kunna välja

att stanna hemma

när jag känner mig så här

jag lägger mig en stund

skönt att krypa ner i sängen

dra täcket om mig

se ut genom fönstret

och hoppas att morgondagen

blir bättre

 

anits 20 november 2018




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-11-20 22:03



Bookmark and Share


  aol
Kram vännen men till slut ska vi efter vedermödan stiga upp i en rymd där vi alla blir ett med Gud i en kärlek utan gräns,
2019-01-11

  Niliboy
Dinafarenheter tar vi till oss, i ödmjukhet å saktmod begrunda!
2018-12-03

  Anya VIP
Mycket jobbigt men det känns ändå bra att diktarjaget kan välja att stanna hemma och krypa ner i sängen igen.
2018-12-01

  Eva Helene VIP
Låter verkligen jobbigt. Bra beskrivet. Hoppas du mår bättre nu!
2018-11-26

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det är verkligen skönt när man kan välja...och hoppet lever ju kvar...fint...
2018-11-21

  Lars Hedlin
Berör..kram
2018-11-21

  ULJO
Hoppas din morgondag blir ljusare
2018-11-21
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP