Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från suddigt till oklart

ett måste för fantaster
är att hoppa i takt
med resten av grupptrycket
medan utbölingarna står bredvid
utan medlemskap

att tillhöra är ingen rättighet
bara en egentillverkad skyldighet
som separerar sinnet och devalverar
de utomståendes värde

fönstret mot den andra världen
är inte svaret på all möda
inte heller belöningen
bara en snuttefilt som bedövar smärtan

gruppen blir enbart stark i sitt eget självförsvar
som bara utmynnar i oklarhetens tecken
och betongmurarna runt om blir högre och högre

ingen har någonsin funderat på
att gränslösheten är nyckeln
till allt framåtskridande

även om den konstant smutskastas




Prosa av Max Poisé
Läst 288 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-11-21 10:56



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP

Han var inte som andra
gick sina egna vägar
på krokiga stigar
Tänkte fritt utan tvång
vred och vände på orden
gång på gång
Hans poesi försvann
ingen den någonsin fann



2018-11-26

  Niclas Petersson VIP
Precis så.
Misstro, rädsla och murar är mänskligt. Men det är ingen ursäkt. Snarare tvärtom.
Gillar. Mycket.
2018-11-24

  Anya VIP
Tänker på politik och gränser när jag läser. Aktuellt och intressant.
2018-11-22

  DominiQueen
Maestro, nu skiner Du vis som en Gud
Ord på Din hemmaplan.. BRAVO!!!!

BOKMÄRKS!
2018-11-21

  AiA Maria den fria
”Gränslösheten är nyckeln till allt framåtskridande ”
Tack för ord av vikt!
2018-11-21

  WyS VIP
Många sanningar i din skrivning!
2018-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé