Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lyssna noga, titta noga, känn min smärta, se mig

 

Ljudet av mina tårar
hörs inte när jag gråter
Men det är jag som tillåter, att det inte låter
därför kan jag inte döma er, utan förlåter

Jag vill visa min styrka
då är svaghet inget jag dyrkar
För när det gäller mig själv
duger det inte med gnäll

Allas ego
bygger alltid lego
Även om vi inte ser
gör det ofta ont när vi ler

Det kan vara av egoism
eller för att vi inte gillar pessimism
Om ni lyssnar noga, kanske ni hör
om ni tittar noga, kanske ni ser

Då kanske det föds empati
i er, som genom telepati
Om ni gör det tillsammans
kanske ingen dör ensam

Då skulle världen bli vackrare
med allt mindre stackare
Allt färre leenden påklistrade
och jorden spinna allt mer fnittrande




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-11-22 03:33



Bookmark and Share


  Respons VIP
Träffsäkra rim och en bra existentiell dikt
2018-11-23

  objekt3
synd å klaga
jämna plågor
aldrig får en va riktigt gla
2018-11-22

  AiA Maria den fria
Frihet att söka o finna sin egen sanning.
Kärlek finns

Tack
2018-11-22

    ej medlem längre
Man skulle önska att folk ville låta sitt inre förbli ofördärvat så att man är känslig för ropen från de förkastade och svaga. Att låta sitt inre döma om vad som är rätt hellre än att lyssna till manipulerande och falska myndighetsröster som vill folket illa.
2018-11-22
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP