Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En inande fokal

Jag hade full respekt
för gårdagen
igår

men nu är den passerad
och hågkommen
bara styckevis
och snart i huvudsak glömd
och inpassad
i ett stort och evigt förflutet
som återskapas
och korrigeras
i det s.k. nuet
tills det blivit något helt annat
eller helt lösts upp
i det stora avhändandet

Nuet – det s.k. –
är en inande fokal,
allt mindre ju noggrannare den iakttas:
- eg. ett rasande ingenting
där tomheten sjunger

inåtvänt

Människans åldrande
är en daggmask
som vrider sig på metkroken
i någons barndom




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 160 gånger
Publicerad 2018-11-22 15:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP