Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tillägnad ma


I tillägnan

det är höst, och minnena väcks av varje rörelse, varje yttrande, varje doft som påminner

om dig

 

rörelsen hos mannen bakom receptionsdisken som påminner om din bror

följs blixtsnabbt av associationen när vi på sommarlovet besökte morfar,

hur vi cyklade till byn

lät glassen smälta lagom mycket under tillbakafärden

 

hur en cykeltur kunde vara så avkopplande

hur vi tecknade upplevelser på näthinnan

lät det vidsträckta dagsljuset täta nattens korta mörker

där myggorna envetet dansade sin dans medan vi sov

 

 

det finns dagar när saknaden fäller tårar utan att fråga

men du finns där,

bland minnen, i din egen skepnad,

uppmuntrar oss och visar med din närvaro

att du finns så länge vi behöver

dig

 

© Birgitta Wäppling, 22 november 2018

  




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 345 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-11-22 19:01



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Finstämt "lät det vidsträckta dagsljuset täta nattens korta mörker."
2018-11-24
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP