Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En ung liten rönn ;)

Mitt i en glänta står en ung liten rönn,
badande i solsken.
Myriarder av processer
Syre, koldioxid, ljus och värme

Livet flödar genom den lilla rönn
Saven stiger, grenar sträcks mot skyn

En liten knopp som spricker ut
Blir till nyfödda små löv
Därinne i grenens tanke
en aning om oranga bär

Liv som flödar
Livet sjunger i dess kärnved,
ner i minsta rotspets

Dagar blir nätter
Andas ut om dagen
in om natten
Den lilla rönnen växer
Ring läggs till ring
Vår blir till sommar
som blir höst
Så vintervila
Stilla tystnad
Dagar av vila går
År läggs till år
Fåglar bygger bo i dess hår
Bär föder skogens små flygande fä
Solen värmer rönn
Snart smälter snön
Ljuset badar i dess glänta
förgyller varje litet blad
Regn som droppar
Saven stiger
Så skönt allt är skapat




Fri vers av Qvinn n'Lion
Läst 239 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-11-22 22:10



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
växtkraften är stark ! fint
2018-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Qvinn n'Lion
Qvinn n'Lion