Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets svåra konst

Är fattigdom en synd
girigt jag vaktat
för att saligheten rädda
med denna tunga börda.

tryggt och dolt i mitt sinne
detta andra har vilat
man kunde motsatser spegla

Generositet var gåvan
ge med hjärtat
när handens tomhet
saknar maktens medel

kämpa, rädda men leva ett drägligt liv
ordens tunga börda var sju.

© Bosse 22 november 2018.




Fri vers av Bossepoet från Österbotten
Läst 133 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-11-22 23:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten