Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Såg du november

Såg du november
den vackraste månaden
klädd helt i svart
silversmycken
blänkte ikapp
med den intesiva
blicken

hon står där
synlig
ingen ser henne
hon ser allt
inifrån den mörkaste
vrån i oss

hörde du
vad hon viskade?

själva mörkret
är ljus





Fri vers av Petter Wingren
Läst 438 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-11-23 07:59



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
...”själva mörkret är ljus”
-utan slut
Förunderligt,hisnande,vackert-sant

Tack!
2018-11-24

  vargtass
Fint diktat om månaden November som nu fått minusgrader och frostbeklädda landskap!
2018-11-23

  Stanley Rydell
Mästerligt välskrivet med oväntat och livsbejakande perspektiv! Du får mig att direkt omtolka en fyndig dikt av
Henrik Nordbrandt:

"Året har tolv månader
januari februari
...
september oktober
november
november
november
november"

Alltså mer ljus åt november, och det lyser inifrån november självt!

Älskar slutraderna!


2018-11-23

  Gunwale VIP
November är sig själv och det räcker!
Igår skymtade jag hennes silversmycken i gräs och på löv.
Fint skrivet!
2018-11-23

  Cikoria Blå VIP
November behöver lite ljus på sig...
hon är så förtalad och illa sedd.

2018-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren