Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stundens underbara tillfällighet

sekunden övertog evigheten
och förpassade allt förutom det
som fyllde all livsmening med ett enda andetag

allt vackert, ljuvligt och behagligt
fylldes från ett krus av ingenting
och förde mig genom alltets ytterkanter

något så varmt som smeker och berör
något så fint som förintar kalla regndroppar
och isande nordvindar

den mest betydelsefulla sekunden av dem alla
som stannade tiden och lät stunden finnas i sin ro

kunde höra dig andas
och där bredvid mig
är du var vackrare än all samlad kärlek




Prosa av Max Poisé
Läst 242 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-11-26 15:55



Bookmark and Share


  DominiQueen
Svindlande vacker kärleksförklaring och storr att få med viktigaste vi har: andetaget, men här den älskades.
Mästerligt målat Maresto Metaforernas magnifike mästare.
Njut varje sekund :-)
2018-12-02

  Stefan Albrektsson
Texten blir storslagen genom de många kontrasterna i allt och inget - och det får särskild tyngd genom den specifikt konkreta, vackra & kärleksfulla sistastrofen där allt och inget landar i ett "du"! Snyggt!
2018-11-27

  Cikoria Blå VIP
Så granna ord.
Har läst om och läst om innan jag fattade att den är bra.
2018-11-27

  AiA Maria den fria
...”fylldes från ett krus av ingenting o förde mig genom alltets ytterkanter”... säger ALLT

Tack !
2018-11-27

  Yrre VIP
Så fin!
2018-11-27

  Rise Little One
Underbara rader speciellt i slutet som värmer upp många själar i mörkret...
2018-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé