Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

2019

Januari är mörk
och kall solen singlar
fram en snökristall

Februari skrattar
åt vinterns makt
glädjefnatt i blomrabatt

Mars är upprorets fors
fördämningens brister
som skakar och rister

April är av en annan sort
himlen är öppen
vi drömmer oss bort

Maj är ett berusat hus
ett växande blomsterrus
i den skira grönskans ljus

Juni är oförmågan
att våga fråga
om sin hjärtas plåga

Juli är passionens hetta
attraktionens rätta element
den mätta dagens sakrament

Augusti bär en högtrycksrygg
en invasion av mygg
som gör den trygge otrygg

September är förändringen
skälvningen i tiden
förstämningen i livet

Oktober en föraning
en uppmaning om besinning
snålhet och besparing

November en snyting
en snytning ur ett årstidshjul
som drabbats av förkylning

December bär förmörkelsen
förströelsens julafton
förstörelsens nyårsnatt




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-11-24 06:27



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Du har fångat essensen i årets alla månader väldigt bra!
2018-11-26

  Kungskobran VIP
Mörkret sluter sig kring våra själar
vi kämpar på och trälar
det är långt kvar till ljusets dagar
då vi gör allt som oss behagar


Fint skildrat av dig
2018-11-24

  Blomma-Stjärna VIP
Bravo!
och nu tar snart snytingen ur årstidshjulet slut - för förmörkelse, förströelse och förstörelse
;-)
2018-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP