Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under taket på Station 45

Taket vinklar sig beskyddande
över de boende
som fågelmamman sluter vingarna
över sina små,
talar tvekande, försiktigt,
som fågelmamman skrockar,
i oregelbundna knäpp och knak
och det sällsynta ordet av metall
när plåten skruvar sig
under centrumstjärnans första värma
i vårens april,
den vita vinterpälsen äntligen fälld,
flugornas surr
i dansens tredimensionalitet
genom den fjärde
på solsidans rödfärg

Fortast flyger jag rakt framför mig,
huvudet uppallat på kuddar,
fötterna i farans riktning,
in i tidens hela oförutseddhet,
avstigning i livets färdriktning




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 119 gånger
Publicerad 2018-11-24 17:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP