Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


låt oss låtsas en natt till

 

Inget viktigt. Hon vände sig om. Natten låg som ett dis kring höften och disken fick vänta till morgonkaffet. Hur vänjer man sig vid ensamheten. Och var står åsikterna när allt är omkullkastat. Inte i min ringhörna. Här håller man käft. Eller höll. Jag sliter mig lös. När allt är förlorat. Du är förlorad.

Vad väntade du dig. När började du förakta mig. Kan vi vända om. Kan du. Kan jag. Hur knyter man upp band. Hur knyter man band.

Det är jag som behöver frågorna. Jag föraktar. Jag kan inte. Jag vet inte om jag vill längre.

Natten är den räddning. Diset. Musiken. Drömmen. Jag skiljer inte längre. På verkligheten. Där du står. Står jag emellan. Och mest lever jag emellan. Väljer inte. Står inte fast.

Diset.

Jag limmar paljetter på huden. Lockar hårslingorna. Färgar himlen rosa och guld. Jag sväljer aftonstjärnan och Jupiter. Imorgon går jag till arbetet som en vanlig kvinna.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 422 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2018-11-25 23:35



Bookmark and Share


    Tillflykter
Älskar denna.
2019-02-06

  Concordia
Jag älskar din formulering "direkt ur märkligheten". Underfundigt.
2019-01-05

  Monika A Mirsch VIP
Fint med skarpa motsatser, med mjuk inlevelse om något av det svåraste.
2018-12-01

  Respons VIP
Fina kontraster mellan det stora genomgripande sorgearbetet på natten och vardagen på dagen. Jag tycker verkligen om sista stycket
2018-11-28

    Bo Malte
fint...
2018-11-28

  Lars Hedlin
Stark och full av känsla längtan och liv!
2018-11-27

  lodjuret/seglare VIP
Som tur väl är, lekfullheten och lusten att skapa och leva dör inte, ungefär som hoppet och utmaningar i sig själva. Läser gärna om något annat än just egna erfarenheter eller tankar.
2018-11-26

  Blomma-Stjärna VIP
Åh, denna längtan efter kärlek och intimitet!
- vad än det kostar - vad än man måste förbise eller låtsas?
2018-11-26
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP