Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Födelsedag en vanlig måndag.

Min särskilda människa
fyller år.
Det är inget särskilt med det.

En vanlig dag,
en vanlig trist måndag.

Det är grått, nästan svart ute.
November.

Förkylning i våra kroppar.
Trögt och tråkigt.

Presenten ligger gömd i garderoben.
Han kommer inte att ropa HURRA
när han väl öppnar sitt paket.

Han är inte en sån människa,
min alldeles speciella, särskilda människa.

Han kommer att bli glad,
han kommer att säga: mm, bra, tack.

Vi har olika sätt att visa vår uppskattning
och glädje på, vi människor.

Det ena sättet är inte bättre eller sämre än det andra.

Det är nyanserna i "tacket" som uttrycker glädjen.

Allt är äkta, inget falskt smicker här inte.


Nu är det dags.

Nu ska jag nynna lite försiktigt
på: Ja må han leva.







Prosa av Cikoria Blå VIP
Läst 126 gånger
Publicerad 2018-11-26 08:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP