Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.ragnargrippe.com/ragnar-grippe-bio.html


Matris 9 : Svett 11 : Ragnar Grippe

 

 
 
Insikten slår mig som en ficklampsstråle
eller som en patrullerande fullmåne inatt
när nyss kollat reportage & klipp ur Jönsson-ligan
att det jag alltid gillat bäst med filmerna 1981-89
är ingalunda just humorn
och inte just replikerna
ej heller själva spänningen
nej, icke ens masker och dekor
knappast inspelningsmiljöerna
näppeligen någon samhällssymbolik
och inte särskilt intrigen som galen idé
nej, det jag gillar allra bäst med Jönsson-ligan
är musiken
ja, hela soundtrackets variationsrikedom
ej bara det guld värda signaturtemat
utan in i minsta effekt
med stetoskopisk närvaro
ljud som förvisso verkar vara fleras förtjänst
men åtminstone all musik skapad av Ragnar Grippe
tydligen en riktig kompositör
vars huvudsakligen elektroniska studier tar hisnande grepp
om både vardaglig och sällsam atmosfär
lägger tuffa, allvarliga lager
över tramsigheterna och får det att rysa
av såväl kallsvettigt hasardspel
som vemodigt skruvat välbehag
 
 
 
 
 
 

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 195 gånger
Publicerad 2018-11-26 09:27



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Hmmm, det här behöver kollas upp!! Ja, tänk så mycket musik som bara tassar omkring i kulisserna och bakom Charles-Ingvars späda axlar.
2018-11-27

  Nanna X
Intressant upptäckt! Ibland är filmmusik så bra att den inte märks...
2018-11-26
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP