Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om de-utsatta väntar in samhället, vem är det då som kommer och tar ansvaret? Vi måste "räkna ut" inte designera det, inte i det här spec-fika fallet, tokig, nä, tror inte det. Har ni några från Militären här?-Okej.


Ja, det måste de.

Det handlar om "ren källa" vattnet, som att
sprida skräck om att vattnet nu är förgiftat.

Och att det enda som är räddningen; vattnet.
Och att det luktar starkt, omkring där vi bor.

(Hjälprösten gav det livsviktiga rådet)
"-Var inte rädda, drick vattnet och duscha.."
Men..
I det där läget var min spontana reaktion,
har ni vapen, man går inte dit utan vapen.

-Ge mig ett, så går jag upp.

Det mest naturliga blev det som inte var rätt
och hur många fler än jag reagerar likadant?

-På den här terrorismen.

Så tänker de att få till en lägesrapport
och en bild av, ja, av vad då? Det som
inte längre finns? Vem bär ansvaret?

(Jag tänker tillbaka)

Minns när jag var på utbildning hos (M)
och kvinnan, en högt uppsatt politiker..
(Sa något så här..)
Hisingen, i framtiden är den bästa
platsen att bo på, med rent vatten,
och under hennes anförande förstod
jag att de nog kommer ta över Backa.
(Det var en inlevelse)
Något som sa mig, Var försiktig, se..

-Vem bär ansvaret för insatsen?

-Det här är något nytt, vi vet inte?

-Vi vet inte ens vem som är fienden.

-Vem är terroristen, vem är polisen, o
vem är inkräktaren, den som övertar.

Övertar, Överingrepp, Överleva, Öva.

(Hisingen är en Ö)

-Det blir, Kustbevakningen.

(Sen kan jag inte se från stjärnan mer)

-Det finns mer men jag återkommer till Er.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-11-26 22:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP