Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En flämtande låga

I den mörka natten flämtar ett ensamt ljus
Det låter sin låga klämta för alla dem
Som i sömnens rike ingen ro kan finna
Utan vandrar på folktomma gator i ett
Fruktlöst försök från att fly från sig själva
De som inget hem har att gå till om kvällen
Utan en olåst trappuppgång under tidningar
Finner sitt härbärge för en liten tupplur
Ja för alla dessa själar ska det lilla ljuset lysa
En flämtande låga som inviger lite hopp
Till alla dem som sedan länge slutat hoppas
På att en förändring till det bättre är möjligt




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-11-26 22:55



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Det behövs många ljus för alla, som av olika anledningar, lever i livets mörker!
Bra skrivet, mycket bra.
2018-11-27

  Lars Hedlin
Varmt skriftat och mycket fint!
2018-11-27

  Baystream
Fin dikt i den stundande juletiden.
Så sann...
2018-11-27

  ULJO
Ett flämtar ett ensamt ljus för världen
2018-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP