Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärnljus

 




blott som stjärnljus 
är vi 
alltid på väg 
mot ingenstans 
lika bräckliga 
lika sårbara 
som varje ljusstråle 
i sin glans 

nätternas mörker 
dagarnas ljus 
regnet stjärnorna 
vindarnas sus 
allt finns här 
för oss 

vi föddes ur 
havets brus 

varje liv ett under 
en millisekund 
av oändlighet 
varför vi är här 
är det ingen 
som vet 
allt levande 
så förgängligt 

det är 
livets hemlighet 

blott stjärnstoft 
är vi 
i skaparens nyckfulla 
hand 
kort är den tid vi brinner 
vi färdas mot 
stjärnornas land 

tid och rum 
allt passerar 
oss förbi 

ty
blott som stjärnljus 
är vi 





P.G 20181126 

 




Fri vers (Fri form) av Peter G VIP
Läst 525 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2018-11-26 23:34



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Snälla du, så oerhört gripande, känns som ett glas som nästan brister.
2020-05-11

  Solstrale VIP
Makalöst bra!
2019-01-14

  AiA Maria den fria
Nu i ljus finns allt
Tack för delat o ditt
2018-12-20

    snöö
Stora tankar om det lilla livet, som vi alla är i det stora hela. Du finner känslan som jag tror vi alla känner igen oss i. Du skriver på ett tilltalande sätt, hittar orden som blandar med naturbilder blir till frågor i vemod, smärta om den djupaste meningen med livet. En mycket vacker dikt!
2018-12-16

  LinneaH
Den här var jättevacker!
2018-11-27

  Lena K Nilsson VIP
Vackert!
2018-11-27

    carinamnm
Åh, så vackert om livet! Jag kan känna det där ljuset som rör sig lika hastigt som ett stjärnbloss, din text är precis så. Alldeles mitt i livet, mitt i tiden, mitt i det stora som snurrar med oss, hela tiden, Nu och i evighet!
2018-11-27

  Marita Ohlquist VIP
Mästerligt skrivet om livet!
2018-11-27

    ej medlem längre
Livets stora odysse
tusen frågor och tankar
svar inte redo att ge
väntar ännu, ja vankar
alldeles nära,
alldeles intill
tusen gåtor att bära
äventyr, om man så vill

2018-11-27

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Fin text. Jag fick ett litet flyt i den.
2018-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP