Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2018.11.27 tisdag. Julen står för porten till vildmarken.


Vinterns kaos

 

Livet ilar förbi vår by efter att min väg har stakats ut. Mina böner ligger samlade i en näverkont och värmen dröjer sig kvar i den arktiska polarnatten. Jag orkar inte vara rädd mer. Nästan uppgiven ser jag världens dygder falla, igen. Vilken gång i ordningen är det nu?

Som tomtens skägg hoppar mina skrattgropar upp och ner i glöggen. Nu ska man ju ha roligt. Febrigt dansar jag runt granen. Det är ju hoppets högtid eller hur. Klåfingrigt tafsar barnen på andras paket, för att de mår dåligt efter en alltför lång tid utan solens böljande intrång. Nu är tiden då vi börjar räkna dagar och läsa TV-Guider i avsaknad av livslust, eller bara sanna vänner. Vi försöker stå ut med allt tills vi får börja om på nytt med samma gamla visa. Det kanske är därför man blir mätt på jordelivet vid hög ålder och går hädan.

Kanske.

 




Prosa av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 436 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-11-27 15:09



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Va märkligt det var att läsa om julen så här mitt i sommaren. men jag tyckte väldigt mycket om det. jag flaschade tillbaka dit. Du har ett väldigt fint bildspråk. Jag har sagt det förut, men säger det igen.
2019-07-02

  Åsa Njunjes
Igenkännande möter jag det cirkulära och den omedvetna önskan om att bli fri från det upprepande. Bra och tänkvärt skrivet!
2019-01-30

    ej medlem längre
Du har driv, känsla, reflektioner: fångar problemet mycket bra.
2018-11-28

    ADI Nehlin
Tänkvärd text
2018-11-28

  Peter G VIP
Fin och målande text med en känsla av uppgivenhet och en högtidsglädje som kommer av sig eller helt enkelt aldrig infinner sig. Hela årstiden blir rutin och bara en väntan på nästa årstid. En välskriven och tänkvärd text du knåpat ihop!
2018-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP