Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För du höll aldrig min hand, du bröt alla mina fingrar.

Vi skulle alltid välja varannan gång
kompromissa, turas om, det var dealen.

Vi skulle alltid välja varandra,
det hade vi redan gjort
Nu skulle vi bara
välja väg.

Jag gick genom flera årstider med dig.
Ramlade, skrapade upp knäna och upptäckte
att samma gator aldrig såg likadana ut.

Men du gick ändå alltid åt ditt egna håll.
Dina svängar var alltid för snäva för att bröstet inte skulle
kollapsa.

Till slut fick du mig att falla utanför ramarna
falla utanför dina direktiv.

För du höll aldrig min hand,
du bröt alla mina fingrar.

Jag väljer själv var jag ska svänga nu
kör mig själv i diket

men det är på mina egna jävla villkor.




Fri vers av defectionem
Läst 161 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-11-27 21:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

defectionem