Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om än skavfötters

 

 

ett enda ekande livsrum

i denna tid av överglänsande krimskrams

mot sår i själar och fruktans gruvor

en hastigt bloss kickar in ur gåvors glitter

allt blir mortelmat så småningom

och inuti hörs tomma tunnor åter skramla

 

här vid vistet i taigan

ryser jag när frågan kommer

Vad finns kvar ?

i takt med solens tillbakadragna

påminns jag om längtans låga

bleknad nu men snart nog
porlar upprinnelsen 

svämmande svar över mossmarker 
i smältvattnets spegel

du

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 262 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-11-28 12:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg