Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Värld i ondsinthet

Vi kan flytta höghus
och bygga pyramider
vi kan sväva tyngdlöst
i outforskad atmosfär
men vi kan inte ordna
bostäder åt alla
eller att alla får mat
är till för mycket besvär

Vi kan laga benbrott
och bota cancersjukdom
vi kan skära i kroppen
och byta viktiga organ
men vi kan inte läka sår
som finns i vår själ
att alla ska må bra
är inte riktigt vår plan

Vi kan tjäna pengar
och spara dem på banken
lägga i stora högar
och bli mångmiljardärer
men vi kan inte skänka
så fattigdom försvinner
ge alla samma värde
eller riva sönder barriärer

Vi kan bygga vapen
och slå sönder länder
vi kan våldta svaga
och tortera och slå
men vi kan inte skapa
trygghet och harmoni
en värld utan krig
det kan vi inte uppnå

Vi kan skövla naturen
och förgifta haven
vi kan skadskjuta djur
förgöra det vi kallar vårt
men vi kan inte städa
det vi har kastat
behålla miljön levande
det är väldigt svårt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 588 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-11-29 09:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
superb
2018-12-03

  Lars Hedlin
Bra i tiden med många insikter!
2018-11-30

  M.Eta
Väldigt träffande text, bokmärker. Bra skrivet.
2018-11-30

  Blomma-Stjärna VIP
Ja, du säger det som det är - man kan undra varför - och man kan hoppas på en gemensam omkoppling - en hjärtekoppling som förmår oss att handla i medmänsklig solidaritet och i omsorg om natur och miljö!
2018-11-29

  Stanley Rydell
En god syndabekännelse, eller ska hellre säga: ord om förlåtelse
2018-11-29

  Larz Gustafsson VIP
Allt detta beror på att människan är ond.
2018-11-29

  Eva Helene VIP
Du har helt rätt. Engagerat och väl formulerat!
2018-11-29

  Feliaxel VIP
Det borde vara lättare att prioritera rätt
2018-11-29

    ej medlem längre
Så sant! Mycket bra skrivet!
2018-11-29

  Maria Sundelin VIP
Ja det är konstigt
2018-11-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO