Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En gång fanns månen





En gång fanns månen.
Den hängde där.

Nu är hon ledsen, skär ett jack
över himlen

och sticker in sin hand
och känner på skärvorna.

De lägger sig i hennes handflata
och blänker i hennes ögon.

Hon känner regndroppar
och skummet från vågorna
runt sina fötter.

Hon vadar ut
och drömmer om
en ny soluppgång

där en måne lyser
om natten.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 265 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-11-29 14:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg