Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stefans visa

Stefan är politiker
vi tack om nu så gärna
han har ett huvudbry
allt för talmannens hjärna
ingen lösning synes än
och stjärnorna de blänka

Hastigt får han uppdrag
att bilda så en grupp
Centern och Liberalerna
vill gärna se en kupp
vem ska han då svika?
när stjärnorna ses blänka

Bäst är han nog ensam
slippa något annat parti
hoppas Ulf och Jimmie
snabbt gör en sorti
ingenting är klart ännu
och stjärnorna de blänka

Innan talmannen vet ordet
så är något på gång
vill inte svika väljarna
fimpat de andra med en sång
nyval det nog blir
och stjärnorna de blänka

Stefan står för nyval
vi tackar nu så gärna
folket de ska rösta
med huvud och hjärna
allt blir till hans fördel
när stjärnorna ses blänka

Stefan är statsminister
de andra får titta på
får vänta till nästa val
kanske det då ska gå
nu är frid i varje hus
och stjärnorna de blänka

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 476 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-11-29 17:06



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa det är sannerligen struligt med vår politik just nu. Hoppas på en bra lösning.
2018-12-01

  Lars Hedlin
Finns en bra låt från 60 talet som passar här kommer ni ihåg!? Bla bla bla bla bla bla bla bla :)
2018-11-30

  Maria Sundelin VIP
Bra beskrivet
2018-11-30

  Blomma-Stjärna VIP
fyndigt och i tiden - !
2018-11-29

  Stanley Rydell
En fullträff! Du är en god iakttagare - med sting och humor!
2018-11-29

  Larz Gustafsson VIP
Själv bryr jag mig inte.
2018-11-29

  Feliaxel VIP
Verklighetens visa
2018-11-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra satir i spännande klädedräkt!
2018-11-29

  Öknens Ros VIP
Rolig och fyndig!
2018-11-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO