Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rea





Kom och köp i vår affär
vi har allt som du behöver
tänk på procenten
och du får pengar över

det knuffas och puttas
känslorna svänger
irriterade blickar
på andra blänger

det rycks och det slits
från höger och vänster
hänsyn försvinner
när det gäller förtjänster

man kan inte säga
att folk där är lea
men jag gillar inte
att trängas på rea






Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 309 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2018-11-30 11:21



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Ingen rim och reson på rean,
men dikten på rim har fin ton.
2018-12-06

  MALVAA VIP
REAN SOM MÅNGA- FÖRE JUL- LURAS AV :)

2018-12-05

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla bilder som skickligt
fångar den stress och hets som
kan råda på stora reor.
2018-12-03

  Gunnel Eriksson VIP
Du har rätt. det är hemskt.
Lägg därtill hög musik och det
blir riktigt jobbigt.
Bra rim i din dikt.
2018-12-02

  Niliboy
Inte jag heller, men många är det. Bra beskring!
2018-12-01

  Ezmeralda VIP
Inte jag heller, trängas på rea är inte min stil. Bra rimmat, bra beskrivet!
2018-12-01

  Peter G VIP
Bra rimmat! Och npg känner man igen situationen, många är sugna på att tjäna en slant på rea, men ofta gör man nog av med mer pengar än man tänkt !

2018-12-01

  limerick
God Jul rimmästarinna!
2018-12-01

    ej medlem längre
Ypperliga rim och mycket bra beskrivet. Jag är så innerligt trött på konsumtionshysterin och all reklam som en överöses med, fast jag gör mitt bästa för att slippa eländet.
2018-12-01

  Linda CH VIP
Underbara rim som belyser ett aktuellt ämne!
2018-11-30

  Anya VIP
Håller med. Bra fångat.
2018-11-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra formulerat om rea, detta gissel!
2018-11-30

    Peter Söderqvist
Härliga i rim i denna text som frustar reakritik.
Jag gillar det med att människor inte är lea.
Det ger en värme till texten.
2018-11-30

  Lars Hedlin
Bra insikt
2018-11-30

  M.Eta
Håller fullständigt med, bra skrivet. Oftast reas inte det man har sett till ordinarie pris utan annat som tas fram just till rean.
2018-11-30

  Respons VIP
Fullt förståelig reaktion från diktarjaget. Bra formulerat!
2018-11-30

  Feliaxel VIP
Rea är bara ett sätt att lura av oss pengar
2018-11-30

  Maria Sundelin VIP
Det är bättre att handla när man hittar det man vill ha
Kramar
2018-11-30

  Kungskobran VIP
Kom och köp
konserverad gröt
allting går att sälja
med mördande reklam

Låt av Ulf Peter Olrog
2018-11-30

  ULJO
Black Fridy ett dumt påhitt. Du belýser köphysterin på ett bra sätt i din text.
2018-11-30

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Fin rytm och rim i din text! Välformulerat!
2018-11-30

  DavidM VIP
Fyndiga verser med aktualitet.
2018-11-30

  Öknens Ros VIP
Mycket bra beskrivet om rea - hysterin!
2018-11-30

  AiA Maria den fria
Underbart bra ”talat”.
Tack!

I mig är priset på rea alltför högt:)
2018-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP