Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vanlig satans julafton

Förväntansfulla ögon
gräset är grönt
så som det brukar
termometern på noll
pappa köper tidningen
tomten knackar på
har druckit för mycket
julmusiken går i moll

Klappar under granen
en vanlig satans julafton
cigaretter och sprit
årets bästa köp
julbord med skinka
och spetsad glögg
farfar till polisen
körde bil när han söp

En vanlig satans julafton
precis som varje år
grannarna ska bråka
en tvist sedan våren
skinkan bränd i ugnen
och sillen luktar illa
vörtbrödet har möglat
det blir värre med åren

Pepparkakor ska bakas
alltid i sista stund
en vanlig satans julafton
och grisar i marsipan
det spills must på golvet
men vuxna dricker grogg
det är ju barnens dag
kanhända på annandan

Barnen tände tomtebloss
hängde dem på grenen
granen började brinna
brandkåren fick rycka ut
En vanlig satans julafton
och ingen mandel i gröten
socialjouren vid dörren
sa, nu får det vara slut

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 408 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-12-14 15:03



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA fullt upp många måsten ..Många lidanden ..Många själar som brister
2018-12-18

  Blomma-Stjärna VIP
en satans bra dikt om en vanlig julafton!

inte minst för barnens skull vore det en bra ide´att ta efter våra nyanlända muslimers sed; att inte dricka alkohol!
2018-12-15

  ResenärGenomLivet VIP
Dessa våra traditioner är inte alltid av godo...bra beskrivet hur det kan vara...
2018-12-15

  Marita Ohlquist VIP
Där var det ingen julefrid
bara fylla, besvikelser och strid!
2018-12-15

  Sommarina VIP
Ja, så ser den ut eländes Julaftonen i rim.
2018-12-14

  Ida-Marianne
Och somliga får hjärtinfarkt på grund av julstressen...
2018-12-14

    Elisabeth Nilsson VIP
På kornet taget, om hur många familjer får fira värsta julen!
2018-12-14

    ej medlem längre
Enligt vissa undersökningar är 70-80 % av alla familjer dysfunktionella i någon mån. Riktigt så illa är det inte alltid, som i den familj som du beskriver, men det vore hög tid att verkligen gå till botten med hur vi skapar och lever det riktigt Goda Livet allihop.
2018-12-14

  Maria Sundelin VIP
Tyvärr är det här en historia som upprepas och det borde den inte få

2018-12-14
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO