Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Där vill jag vara och slippa prata och förklara.


En enkel till rymden

Hur kommer det sig att när BNP sjunker höjs lyckograden? Alla vet de men när nån har en extra krona säger alla jag vill också ha en. Pubertalt såklart men såna är vi.

Auschwitz, Polen, 1940-1945. Ingen tog sitt liv. Wall Street since alltid, att ta sitt liv är mer rutin än insulin för en sockersjuk.

De e sjukt.

Alla vet de men när någon får en extra krona säger alla jag vill också ha en.

Allt är skit visste ni det?

Som om inte samhällets generella förfall vore nog noterade jag denna gryning att det tunga molntäcket verkar fridlyst och att min kaffeburks botten blottlade sig och hånlog mot mig där jag  handfallen och längtande stod.

En tillvaro till bredden fylld av måsten och krav av alla dess slag. Ta vad du kan och ge inget tillbaka, jävlas med dom du kan och stirra hellre än prata. Visa din flottiga avundsjuka som en taxichaffis visar efternamn på sitt plakat. En gemenskap som verkar passa majoritetens bittra smak.

När jag va en liten pojke brukade min ärade mor säga, "har du inget snällt att säga kan du lika bra va tyst" jag tyckte de lät hårt och orättvist då när jag va lack på syrran men såhär med distans rätt bra ändå. Verkar dock tyvärr vara rätt många som inte fick informationen, ca lika många som det finns begåvade svenska rappare, en på miljonen.

Allt är skit, visste ni det?

Jag avskyr min vakna tid, jag skyr dialog och vill fly när jag möter en bekant fy fan va läskigt tänk om hon såg? Tror jag är representativ för västvärldens mest typiska lynne, det var väl fan typiskt att hamna här när det finns massa plats i rymden. Där vill jag vara, sväva i vakuum och slippa prata o förklara.

Sudda sudda sudda sudda bort ditt vackra leende.
Sudda sudda sudda sudda bort ditt vackra leende




Fri vers (Spoken word/Slam) av Daniel Erik Gustav Svärd den Tredje
Läst 213 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-11-30 19:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"det var väl fan typiskt att hamna här när det finns massa plats i rymden."
humor me hjärtsnörp!
2018-12-05

  Larz Gustafsson VIP
EAP ville kolonisera Mars.
2018-11-30

  La yegua
Klokt. Tänkvärt. Själv är det bästa jag vet att sova (Om jag kan). Ska bli skönt att få dö en gång...
2018-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Daniel Erik Gustav Svärd den Tredje