Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag kan inte riktigt förstå varför du inte vill vara med mig


Varför

Varför vill du inte vara med mig?

När timman är tidig, när barnets sinne är märkligt livligt, när doften av trycksvärtan är konkret och stegen tveksamma, då älskar jag dig.

När en vanlig onsdag bara är vilken som helst dag, när bussen är i tid, när det finns embryon till hunger ett samtal före lunch, då älskar jag dig.

När ett barn hjälper sin kamrat att lokalisera regnbågen, när skosnöret släpper fast jag knöt jättehårt, när det oinbjudna minnet inte är mitt utan vårt, då älskar jag dig.

Jag kan inte förstå varför du inte vill vara med mig.

När de flesta sover om nätterna, när skolkorridorer är onödigt smala, när det finns barnbord på trettioårsfester, då älskar jag dig.

När jag inte orkar längre, när jag mår ganska bra men sen lite sämre, när Konsum stänger kl 21, när nästan alla svarar på tilltal.

Då älskar jag dig och jag kan inte förstå varför du inte vill vara med mig.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Daniel Erik Gustav Svärd den Tredje
Läst 191 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-11-30 21:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Daniel Erik Gustav Svärd den Tredje