Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När vinden tar tag i varje själ

vem är du vind, som rister och viner

var vilar din hand

när natten har mojnat?

 

var bor dina drömmar,

vem vill du beröra?

jag vet att du rufsat varje kalufs

 

ser du hur stormen har öppnat sitt öga

hur stillheten vilar mitt i din oro

känn hur larmet lägger sitt väsen

en bit härifrån för en liten stund

 

ser du hur tystnaden lägger sin arm

om ovädrets ruskande vintergestalt

känner du lugnet som hägrar intill

 

där sorgen fått fäste tycks vindar få ro

 

 

© Birgitta Wäppling, 1 december 2018

 

 

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 382 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-12-01 10:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP