Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ordanhopning nr 252 i min senaste samling KONVALESCENS, som jag påbörjade i juni 2018 precis efter ridolyckan, och som fortfarande tillförs nya hopningar, vartefter.


En fördjupning diagonalt

En skåra
har alla fingernaglarna;
en andlös kronometer;
en fördjupning diagonalt;
en båge välvd

i omärklig rörelse
utåt,
med naglarnas tillväxt;

ett mått på avståndet
till ridolyckan;

ett memento
av ryggkotsfrakturer
och en svindlande overklighet

en påminnelse
om min störtdykning från Grip
ur galoppens dunder,
ner i dödens ytskikt
i Niemiselskogen under Snipens branter,
och upp igen
ur narkosen
på operationsbordet i Umeå
efter ambulansflyget från Kallax,
fastpänd i båren
genom stormbyarna;

den tiofaldiga rörelsen i naglarna,
ut från mitt centrum,
ett långsamhetens
och tålamodets lov

en tiofingrad kör
upp mot sjuttioårspassagen;

en dold bordun i brusande kulörer;

ett efterspel så gott som något
i slutfasens glidflykt
ut mot händelsehorisonten




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 226 gånger
Publicerad 2018-12-01 11:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP