Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2017-08-23 10:16 av the wildcat (medlemsid: 79522) Reviderad.


dagen ligger öde


det enda som lyser är gula blommor
Solen är ett slocknat vittne till cirkus Fox gäster
dansar kring sin egen svans
himlen har dragit ner blyertsgrå gardiner
blundar suckar
och du tassar genom mina rum
Vi varken skövlar naturen eller djuren
ser bjälken i livets öga
vi går vår egen väg
skyr falskhet, förtal, intriger
Men vad är det för grön ängel
som slår sina klor i människobröst
avund, fördömer, dömer ut varandra
Himlen sänker
sina ögonlock av skam
över mänskligheten ibland
ofta är vi så fattiga i anden,
---------säljer ut oss för en skål mat

Alla är vi lika mycket värda
oavsett vad vi är eller varit
När cirkus kommer till stan
är det underhållning
varje gång åskådarläktaren är fylld
med ansikten som skrattar med hjärtat
och går därifrån med solen i ansiktet

i tvärtomlandet
gapar åskådarläktaren efter de utsattas kroppar
som sliter för en smulten lön
i beroendekön

för att rikemansbarn i solen ska kunna skina


*

Kommentarer på Dagen ligger öde
ULJO - 2017-08-23 13:19
Fin betraktelse




Fri vers (Fri form) av morgonstjärna VIP
Läst 229 gånger
Publicerad 2018-12-01 16:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP