Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
VätteTV sänder en färg per dygn. Bilden får ni föreställa er själva. Byggd av tolv ord för varje gammal nyans....


typ Turkos [Lucka 2]

 

 

 

 

tavelinramade slottstapetseringar

 

samlingskompletterar tomhet

 

dock bakom dockskåpsögonen öppnas

 

friskare stormrisksnöbyar

 

bortskyfflar neuros-narkos

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-12-02 06:04



Bookmark and Share


    prima donna
Härliga ordkompositioner. Är det månde litet inspirerat från årets tv kalender? Ser denna nu med sonen på morgnarna.
2018-12-04

  Anya VIP
Fantastiska ordsammansättningar. Kul att du har en adventskalender.
2018-12-03

  lodjuret/seglare VIP
Varför heter det 'sjöstjärna' och 'att gå till sjöss' när det handlar om mera havsmiljö? This very kanske så svåra fråga. Sådana svar kommer sällan upp i en julkalender. Hmmm.
2018-12-02

  TrollTörnTrappan VIP
Skarpsynt, Mr. Albrektsson!! Får god lust att skapa väderleksrapporter av hela kalendern, men kommer bli mer spridda och lokala teman, som prognosen hittills ser ut ;-) Alltjämt dock i illusorisk monokromi..?
2018-12-02

  Stefan Albrektsson
Är detta VätteTvs väderleksrapport? Hoppas!!
Färgrikt trots utlovad monokromi.
Ett stormande ljudlandskap av spridda delar av färgnamnet - täta skurar av t och o (och lokala byar i raderna, som tex andra radens "-om-", tredje radens dubbla "dock" och fjärde radens "-risk-", osv.).
2018-12-02

  TrollTörnTrappan VIP
...intressant det kan gå så lätt att påminna folk om förskräckande ting... fastän ingalunda var huvudmeningen här.

VätteTV producerar blott en fjärdedel rena rysare; resten ska bestå av allmän skönhet, inbakad samhällsanalys och mysteriöst sagomys ;-)

För övrigt mitt i kalender-versionen av den gemytliga LasseMajas Detektivbyrå (redan tolv år på nacken - såg den aldrig då) blev jag just oxå en smula skrämd.. när en särskild mask bland egyptiska masker hängde på museiväggen, precis en dylik jag blev livrädd för som småtting i det tryggaste bland hus.... Trots att jag har ett par hemma, ryggade jag plötsligt åter till vid anblicken.

Dessutom körs ett modelltåg genom staden i vinjetten = ser nästan ut som i årets lugna storm på svt?!
2018-12-02

  Nanna X
Jodå, ditt knep lyckades väl: jag fick bilder både av din skrämmande vätte-tv-dikt som jag använde i kalendern för några år sedan och av mitt eget dockskåp som blev levande om nätterna när jag var liten och som jag aldrig vågade titta på då. Vände mig mot väggen och drog täcket över huvudet.
2018-12-02
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP