Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ödessymfonin

 

Faster Solveig gick i moln
filosofiskt försjunken i sin fåtölj
Hon sa,”rätt eller fel, fegt eller modigt,
inte upp till mig att bedöma,
det är upp till var och en
Vissa är veka som din far,
andra är starka som du och jag”

Klok som en bok bland sina böcker
”liksom smaragden, rubinen och safiren
behåller jag likaså min färg”

Jag ville ingå
Förstå
var bara barnet då
Hon sköljde som ett regn över mig

I rännstenen rinner allt åt samma håll
mycket rinner av, annat rinner iväg
Jag förstod att det var ren och skär färghållning
att det var skrivet i sten

Sommaren efter
la hon sig ner på en sopsäck av plast och somnade in
tandkortet intill som en sista käftsmäll
svart i sinnet, bakgrundens sotsvarta skugga
hjärtslagen som slår hål i huvudet
allt blev svart
Faster Solveig gick i moln
lämnade mig i regnet redan -84
Ibland så klart
Ibland som svavelsyra

 

 




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-12-02 15:39



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Starkt minne utfört med känsla och beröring
2018-12-04

  Marita Ohlquist VIP
Ett färgstarkt porträtt av Faster Solveig, för alltid ditt minne!
2018-12-03

  Nanna X
Ännu ett starkt släktporträtt! Drabbar som svavelsyra.
2018-12-02

  Kungskobran VIP
Tag ett glas för faster Solveig
tag ett glas rött
tage ett glas för faster Solveig
för hon har dött

Bodil Malmsten
2018-12-02
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP