Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den vacklande tvärsäkerheten i valtider


Med pjäxorna på var sin sida slalompinnen
blir åsikterna intressanta
som felstavade benvaxningar och istiden. 

Ännu en gång stannar Sverige i nerförsbacke,
väntar med vantarna i munnen och stormen
ylande under mössan. Stenmark stod redo. 

Klass 2B sitter lydigt på skolgolvet
i landet som hejdat sig med rinnande näsa
och biter bävande på naglarna. 

Meddelanden sänds genom salarna, fönster
tänds och släcks. Din kommentar ligger kamouflerad
och skjutklar i den nygrävda skyttegraven. 

Jag skidar uppför utanför portarna
och skiter gladeligen i Stenmark.
Låter den svetsande solen bita mitt ansikte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 238 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-12-02 13:30



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Gillar din text med parallellerna om Stenmarks åk och det politiska läget just nu. Fastnar på "Din kommentar ligger kamouflerad
och skjutklar i den nygrävda skyttegraven. " och undrar hur många olika kommentarer som ligger kamouflerade och skjutklara, beroende på hur åket går.
2018-12-02

  TrollTörnTrappan VIP
Mja, intressant symbolik av våra kluvna åkare!?! Å ena sidan hyckleri att försöka sitta på flera stolar - å andra sidan ansvarstagande att försöka inlemma tvärgående åsikter?!? Skönt ivf att förmå löpa rejält "utanför portarna", tillråge på allt åt fel=rätt håll i höjdbemärkelse... Träffsäker bild även av mobiltelefonernas fyrverkeripjäser, typ?!
2018-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson