Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Decemberhavet



Blygrå vågor svallade upprörda i går
i dag råder på havet kav stiltje
även om solen inte alltid över himlen går
naturen har sin egen vilje
Vi luftar på trycket med mutter och knot
och i vinternatt tänder vi våra ljus
får då av känslan en betryggande bot
solar oss i värmen från solar inomhus
Så här års skimrar bland nyfallen snö
ett hopp om vår en ny gryning
det enkla och slitstarka med löfte om tö
berör andelätt liksom havets dyning




Bunden vers (Sonett) av morgonstjärna VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-02 20:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP