Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomheten

du tror att du jobbar
för att det gör dig fri

”Arbeit macht frei” –
det har vi ju hört, men tror vi på det?

du skapar ditt eget fängelse
som du bär med dig vart du än går

och så försöker du döda tomheten i själen
genom att köpa och konsumera mera –

ny smarttelefon, ny laptop, ny TV, ny bil –
mera och mera, men allt känns bara mindre

och ditt fängelse blir trängre för var dag som går
väggarna och taket kommer hela tiden närmare




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-12-03 09:53



Bookmark and Share


  Språk, hjärna!
Så är det!
2018-12-03

  Kungskobran VIP
Starta eget, det ger frihet och insikter som du aldrig får som anställd.

2018-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP