Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett första snubblande försök att skriva sonett- måttligt djupsinnigt så att säga.... Det är en reaktion på - bli nu förvånad - ;-) bristande kommunikation. Samtidigt är det ett uppriktigt svar på en kommentera som de facto riktats till mig på nätet


I ALL VÄLMENING

Jag vill inte störa dig
men jag rår inte för
vad du säger och gör
men visst slipper du höra mig

Jag ville bara göra dig
uppmärksam på varför
det jag säger och gör
ibland förstör för mig

Jag ville att du skulle se
vad jag själv gjort fel
Som ett råd till en vän

Inte klandra bara ge
så du kunde ta del
så du slapp göra det igen




©Anders Frankenberg Wester - 2018




Bunden vers (Sonett) av Anders Frankenberg Waster
Läst 263 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-12-03 05:03



Bookmark and Share


  Anders Frankenberg Waster
>>> Marita Ohlquist: Näe, det är inte lätt att avgöra vad som är sonett och inte, och ju mer man studerar saken ju knepigare blir det faktiskt.
Men jag TROR det är det.

Hur som helst är det glädjande att innehållet talar till någon - det är ju trots allt huvudföremålet med all kommunikation....

Så tack för en trevlig och upplyftande kommentar !

2018-12-09

  Marita Ohlquist VIP
Jag kan inte bedöma
om texten är en sonett eller inte
däremot kan jag berömma
att innehållet är tänkvärt och bra!
2018-12-03

  Anders Frankenberg Waster
Jag är fullt ut medveten om sonettens svårighet. Och kanske ligger lockelsen just i utmaningen.

Så här i början misstänker jag att det blir mycket formövningar, och mindre innehåll.....

Men min inbillning är att det på sikt skall slipa språket.
2018-12-03

  Kungskobran VIP
Sonett är svårt
Essayen likaså
men någonstans
måste man börja
Att prata till läsaren
är en bra ide
att det uppfattads mer
är inte konstigt då det
riktas till var och en
personligen.


2018-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Anders Frankenberg Waster
Anders Frankenberg Waster