Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nerudas måne


Neruda lät mig flyga sina ögon.
Lyfte oss över de stridande
tupparna dag och natt
som snö mot en kall mark. 

Kanske har vi redan nu
gått över gränsen och väntar
vid en annan omärkbar gräns?
Månen, denna halva nagel av ljus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 346 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-12-03 11:52



Bookmark and Share


  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Gillar "månen denna halva nagel av ljus" och frågan om gränsen...en filosfisk/religiös tanke.
Bra!
2018-12-04

    prima donna
Vackert språk med metaforer. Mån(g)a bottnar
2018-12-04

  Stanley Rydell
Ett så fint hanterande av månmetafor! Måne, ögon som ser en annan glob, jorden höjd över striderna. Berusas genius vilar nog gott här. Gränsen och väntan vid det omärkbara. Uttömmer begreppet gräns i dess många bottnar.
2018-12-03

    Sefarge VIP
Med Nerudas poesi
Gror verkligheten
Mot en djupare
Medmänsklighet
Som även din
diktning frammanar
:)
2018-12-03

  Anya VIP
Gillar månen som en halv nagel. Mycket bra metafor.
2018-12-03

  Larz Gustafsson VIP
Men när den röda tuppen gal då gryr morgonens timme...

2018-12-03

  Jan Widströmer VIP
Suggestivt
2018-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson