Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vinterfragment från skärgårdsmiljö, ingen direkt inbördes ordning eller så, mer anti-feelgood än feelgood, samt helt ren från levnadsråd och personliga insikter.


fågelbrolandet

-

nattomhöljd

den vaga konturen

(skär och nästan osynlig)

av andromedan

(mot allt det svarta bleka)

(ljuspollinerat .)

-


snödrivorna
som gloppas i magen

och spys upp som
fina fraser
om fina saker .

-

alla fina saker
som finns i ditt rum .

som jag minns .

-

morgonmånen ,
Han väntar där

vill försäkra ;

du kan inte fly
(det här) mörkret .

-

att det alltid finns ett till steg
i den trappan som leder
neråt . (även efter att
det slutat kännas att det man gör
är att sjunka, eller bara mekaniskt
fortsätter lägga
den ena foten
framför den andra .

och det finns ingen erinran

om hur nånting
egentligen har börjat ¿)

-

om jag skulle
på riktigt döda dig nu ¿
äta dig

för att lägga till med
ett respektabelt vinterfettlager ¿

-

vägen till vördnad
går genom bävan .

-

den outsinliga dimman
i de uppländska arkipelagerna .

(och folkmusiken
som kommer ur
flerfaldiga liv i dimma .

bara kan komma ur

tjocknad tystnad .)

-

isen ,
lavarna som överlever .

torrt och kallt :

det gamla helvetet .

-

jag kommer från ett avlägset land

nästan fritt från stannfåglar .

-

minns

närheten till dig ,


en häpnadsväckande uppsättning

självbedrägerier ,



samt orgasmer .

-

den wobblande disken av ljus ,

rosa-grön-gul ,

platt på horisonten .




Fri vers (Modernistisk dikt) av ignacy / aglaya
Läst 144 gånger
Publicerad 2018-12-03 22:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ignacy / aglaya