Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Katten och födelsedagskalaset

Det var en gång en katt som bar en lustig hatt. Väldigt ofta fick katten fnatt och spelade någon i staden ett spratt. Djuren fick sig då det gott skratt. Men en dag var katten borta. Och det som var kvar efter honom var en tom potta. Djuren i staden frågade då en vis råtta. Men den sade "kom tillbaks klockan åtta". Djuren ville inte vänta så länge och bestämde sig för att leta efter katten i stort umgänge. Det slutade med att de såg en tratt. Som sedan visade sig vara kattens hatt. Men av katten fanns inte något spår, förutom ett litet hår. När de gick fram till håret hördes ett kras. De titta bakåt och där stod katten med en skylt som det stod födelsedagskalas. Katten log vilket gjorde att djuren då förstod. Att katten återigen fått partyfnatt och spelat de alla återigen ett spratt.




Prosa (100-ordare) av elkaxibro
Läst 201 gånger
Publicerad 2018-12-03 23:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

elkaxibro
elkaxibro