Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fan vill alltid ha mer …. mer mer mer mer mer mer mer mer

 

Världen är grym
man blir stum
När så många bortförklarar
det mest uppenbara

Ingen ser
de som står längst ner
Alla ovanför bara tänker
på skattesänkning

Folk röstar på rasism
i en rädslans form av pessimism
Rädda för att de tar
nåt som just de ska ha

Men varför blundar de då för de i vårt land
som sover på gatan med svenska pass i hand
Varför tycker de att det är rätt att bidrag stjäls
och skeppas över till förmån för Rut Rot Jobbskatteavdrag och andra stora rikemans-lass

Styrelseproffs eller politiker
inga av dem levererar som en sann kritiker
Men det gör inte heller dagens medel-Svensson
de glömmer bort att deras föräldrar med skatt förvandlade Sverige till en vacker svan

Nu ser vi hemlösa svenskar
sjuka med hemska självmordstankar
Utförsäkrade med ingenting
som i en tyst minoritet ber om lite mer än ingenting

Vi ser ett Sverige
som knuffar ner svenskar från berget
En egoism som växer sig starkare i en pessimistisk partisk realism
stackars de svenskar som inte längre kan försvara sin egoism

Den svenska högerfalangen skriker om nödvändigheten av lägre svenska löner
inte ens våra svenskvänner bryr sig inte om de fattiga svenskarnas böner
Alla svenskar tror de kan bli rikare än grannen
om ingen tillåts stjäla deras julklappar under granen

Jag förstår
inte vad som pågår
När så mycket hat föds
som tillåter att egoismen sjukligt göds




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-12-04 07:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Folk har skygglappar för ögonen, de ser bara det som är tillåtet att se. Vi blir impregnerade med medias ensidiga propaganda.
2018-12-04
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP