Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Johan, som jobbar som elevassistent på en friskola, får i uppdrag att förbereda en temadag i biologi. Han går till elevtoan för att fixa några krukväxter, men hittar i stället ett märkligt spel. Dungeons & Dino Dragons står det på locket...


D & DD julkalender lucka 20

 

Mini flög i sakta mak med Dino över spelplanen. Ett slag fick jag faktiskt för mig att djuren viskade med varandra. Jag kunde se hur Dino rörde på sina små klor för att få ett säkert grepp om Minis handled. Mini ryttlade med vingarna så att han nästan stod stilla i luften. Som de där kolibrierna i Disneyfilmen på julafton. 

Lisa, Robin och jag stirrade storögt på spektaklet. Det var så vackert att jag funderade på att sätta på Silent Night från min Spotify-jullista på mobilen, men jag höll tillbaka impulsen. Friden var ju redan närvarande i rummet. Lisa bet för ovanlighetens skull inte på naglarna, och Robin trummade inte hiphop beats på bänken. Jag gillar hiphop, men tystnad är också fantastiskt. 

För mig som efterhand lärt känna de små halvlevande plastvarelserna var det en fantastisk upplevelse att få se att de hade känslor för varandra. Om man nu kan snacka om spelpjäsers känslor. I alla fall var det tydligen så att de hjälptes åt i vissa lägen. 

Mini och Dino landade i lådan. Ytterligare två stavar räddade, konstaterade jag. Alltså fem kvar till Fini-Dino. Det kunde  säkert behövas. 

Då knackade det på dörren igen. 

- Hallå, var det här det var en trasig toa? ropade en bestämd kvinnoröst, som jag inte kände igen.






Prosa av Nanna X
Läst 245 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-12-20 07:43



Bookmark and Share


  Anya VIP
Gillar kolibristilen. Bravo! Du får alltid till så bra cliffhangers. Något som händer på slutet.
2018-12-21

  KattenKin VIP
Underbart, vilken spelglädje! Vilken skrivglädje! Jag blir sugen på att låta mig sugas in i något dinosauriedataspel, och det känns inte likt mig. Snacka om att kalendern har power att påverka! :)
2018-12-20

    Lars Gullberg
Du skapar magi helt enkelt, du vet när man är helt uppslukad. Vi vuxna skulle behöva slukas upp av något som bryter vår vardag. Där vi alla tillsammans kan stanna upp. Jag längtar så efter rymdskeppet, längtar så efter en lösning. Här i det lilla men så vackra.
Du skriver fantastiskt alltså. Glad att jag jag hakade på. det är ingen självklarhet när det gäller mig :_)
2018-12-20

  TrollTörnTrappan VIP
Oj, jo, här får du indirekt med en ljuv julstämning!! ....före kalendern är förbi. Och därtill den mest överrumplande påknackningen hittills [fastän redan väntad]. Mycket ska en rörmokare få se innan öronen trillar av!?!?
2018-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X