Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Johan, som jobbar som elevassistent på en friskola, får i uppdrag att förbereda en temadag i biologi. Han går till elevtoan för att fixa några krukväxter, men hittar i stället ett märkligt spel. Dungeons & Dino Dragons står det på locket...


D & DD julkalender lucka 22

 

- Johan, det var så fint liksom! Alltså när dom flög, dinosarna.

Lisa nästan viskade. I vanliga fall brukade hon alltid skrika och gapa, eller i alla fall prata på i ett rasande tempo. 

- Tyckte du inte det var otäckt då, när pjäserna blev levande?

- Nä, dom var ju bara söta. Men den där dinon som är kvar ser äcklig ut. Han är ju så jävla stor. Äckliga tänder. Han har säkert klätt ut sig till tomte bara för att luras. 

- Jag lovar att jag ska ta hand om det där odjuret Lisa. Men först ska vi fika! Häll upp lite saft till oss!

- Vänta lite, jag ska bara hämta en kompis.

Lisa försvann ut genom dörren, blixtsnabbt som vanligt. Robin och jag såg på varandra. Han hällde upp saft i fyra muggar, jag bjöd honom en lussekatt och tog en själv. Det kändes som om vi läst varandras tankar.  

Fem stavar kvar till Fini, tänkte jag.

Vilken kompis var det Lisa skulle hämta? tänkte Robin. 

Från sexans klassrum, som låg alldeles intill toan, hördes tonerna av Stilla natt. 

 

Nu bankade det på dörren igen. Utanför stod Lisa med den nyinflyttade svarta tjejen från sexan.

- Låt mig presentera min nya kompis, sa Lisa och bugade ända ner till korridorgolvet. Mariam Obunto alias Lucia. Direkt från Nigeria. Hon kan inte svenska så bra men vi kan ju prata engelska eller hur?

- Sure, sa Robin. 

Mariam bara log. Hon var verkligen vacker. Om jag hade varit fjorton skulle jag blivit kär i henne på direkten.

- Well, let me present the Fini Dino Himself, sa jag. Please bring another chair for Mariam from her class room, and then we will have a Swedish Fika before the Final Fini Fight.

 

 
Prosa av Nanna X VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-12-22 08:42Bookmark and Share


  Anya
Härligt med fikamöte på toan. Ler när jag läser. Du fångar Lisa så fint och äkta. gillar att hon hämtade sin vän också. Så som det ska vara.
2018-12-23

  TrollTörnTrappan VIP
Intressant hur spelandets förvandling från "mörk hemlighet" till "öppen teaterscen" tycks ha gått mycket lättare än jag eller Johan kunnat föreställa sig!?!

....iofs har ingen vuxen ännu givit sitt godkännande eller rentav välsignelse åt spelet - om man inte räknar rektorns märkliga respons som ett klart positivt dino(dödar)understöd?!?

[alltjämt lite svårt avgöra hur jag själv som lärare på den skolan skulle ha förhållit mig till fenomenet - hur vackra inslag det än uppvisar...]
2018-12-22

  Lars Gullberg VIP
Du är helt suverän i att karaktärisera. Här får du in ett viktigt budskap, tror du fattar va jag menar:-) Vilka fina ungdomar. Så här ska det va. I dom bästa av världar.

/L

2018-12-22

  Stefan Albrektsson VIP
Du skriver så gott (har följt luckorna) & varje lucka har spännande cliffhangers - och den här har en särdeles f'ande cliffhanger!
2018-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X VIP